IWO webinar

Geachte collega,

Op woensdag 22 april is er weer de IWO bijeenkomst, maar NIET in het Beatrix-gebouw te Utrecht, dit hangt uiteraard samen met de Corona-virus problematiek.

Het IWO-bestuur had uiteraard de keuze om het uit te stellen naar juni of najaar, maar het grote risico  daarvan is doublures met andere nascholingsactiviteiten die ook verzet zijn.

Daarom is gekozen voor een video-webinar, op 22 april van 19.00-21.00 uur, waarbij u vanuit huis of het werk kunt inloggen en zo het hele programma op uw laptop, telefoon of computer kunt volgen, geheel virus-vrij en wellicht in een comfortabele stoel!

Het is overigens onze bedoeling dat dit een eenmalige actie is en hopen u de volgende keer weer gewoon te ontmoeten, en vooraf en/of na afloop te kunnen spreken. Behalve wetenschap zijn de laagdrempelige contacten belangrijk bij IWO.

Op woensdag 22 april beginnen we met Prof. Dr. Joop van den Bergh, over het rapport rondom Zinnige Zorg: hoeveel DXA’s worden er in Nederland gemaakt na een fractuur, hoeveel onderzoek is er naar secundaire osteoporose? En ook, hoe kan het beter? Er is ruimte voor discussie en voor uw inbreng.

Ditmaal is de IWO-avond speciaal gericht op andere botziekten dan postmenopauzale osteoporose. We beginnen met Dr. Liesbeth Winter over sternoclaviculaire hyperostose; een aandoening die misschien helemaal niet zo zeldzaam is, maar wel herkend moet worden natuurlijk!

Daarna Dr. Hennie Raterman over door glucocorticoïden geïnduceerde osteoporose (GIOP); ook niet zeldzaam, maar de meest voorkomende vorm van secundaire osteoporose en nog steeds vaak onderbehandeld. Hij zal een nieuw algoritme voor diagnostiek en behandeling bij GIOP presenteren.

Tenslotte zal Dr. Marelise Eekhoff over FOP spreken; wel een zeldzame aandoening, maar een aandoening waar grote diagnostische en therapeutische ontwikkelingen gaande zijn die uw kennis en inzicht in osteoporose en andere metabole botziekten flink doet toenemen.

Er wordt tijdens de webinar tijd ingepland voor discussie, immers “hoe meer vragen hoe geslaagder de avond”.

Het IWO-bestuur hoopt u online te mogen verwelkomen op 22 april, u kunt zich aanmelden vóór 13 april bij voorkeur via de IWO website (www.stichtingiwo.nl) of door een e-mail met uw gegevens te sturen aan info@stichtingiwo.nl of via het antwoordformulier.

Na aanmelding ontvangt u rond 15 april de bevestiging met de inloggegevens voor het webinar.

Accreditatie wordt aangevraagd en door het inloggen tijdens de bijeenkomst bent u zeker van de accreditatiepunten.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:55 – 19:00      Opening door voorzitter

                           19:00 – 19:30      Zinnige Zorg, een update

                            Prof. Dr. J.P. van den Bergh (Venlo, Maastricht, Hasselt)

19:30 – 20:00      Sternoclaviculaire hyperostose, diagnose en behandelopties

                            Dr. E.M. Winter (Leiden)

20:00 – 20:30      GIOP, een nieuw algoritme       

                            Dr. H.G. Raterman (Alkmaar)

20:30 – 21:00     FOP, vooral nieuwe imaging en therapeutische opties

                            Dr. M. Eekhoff (Amsterdam)

Accreditatie voor deze IWO webinar wordt aangevraagd bij de NIV, de NVR en de NVKG. Bij voldoende aanmeldingen (>5) door verpleegkundig specialisten zal er ook accreditatie bij de VSR aangevraagd worden. Indien er bij u een in osteoporose geïnteresseerde opleidingsassistent werkt, dan is deze ook van harte welkom.

Wij hopen dat u in grote getale inlogt op onze webinar op 22 april 2020.

 

Met collegiale groet,

mede namens Prof. Dr. Joop van den Bergh en Prof. Dr. Marielle Emmelot-Vonk,

Prof. Dr. W.F. Lems, secretaris IWO

Presentaties

 • Toegevoegd: 30 september 2020

  IWO bijeenkomst - 22 april Dr. E.M. Winter Lees meer

 • Toegevoegd: 30 september 2020

  IWO bijeenkomst - 22 april Dr. H.G. Raterman Lees meer

 • Toegevoegd: 28 september 2020

  IWO bijeenkomst - 22 april 24 J. vd Bergh Lees meer

 • Toegevoegd: 28 september 2020

  IWO bijeenkomst - 22 april Prof. Lems Lees meer